Tisková zpráva Solarco Czech enduro junior teamu k závodu ME Kielce 2011

11.05.2011 17:27

Solarco Czech enduro junior team se ve dnech 7.- 8.5.2011 zúčastnil prvního podniku seriálu ME v Polských Kielcích. Závodu se zúčastnili tři jezdci teamu Jakub Šefr, Patrik Markvart a Ondřej Helmich. Závod se uskutečnil v okolí Kielců. Celý okruh vedl po loukách a lesích se spoustou bažinatých úseků a na konci okruhu se dostal do několika strmých kamenitých výjezdů. Vše bylo navíc ztíženo rozbitím z předchozích let. Motokrosový test byl na pískovém podkladu a trval okolo sedmi minut, enduro test byl na hliněném podkladu s volnými kameny a jel se také okolo sedmi minut. Naši jezdci se závodu zúčastnili jako reprezentanti ČR. Závod absolvovali bez větších problémů a na menší pády v měřených úsecích dokončili bez zranění. Výsledkově se prosadil především nejmladší člen teamu Patrik Markvart. Dojel v kategorii E1 junior na 11.místě první den a druhý den výborný výkon potvrdil osmým místem hned za našim nejzkušenějším juniorem Milanem Engelem. Tento závod příliš nevyšel ostatním. Jakub Šefr figuroval po dvou odjetých testech v první desítce třídy E2 junior. Na třetím testu však přišel pád, velká ztráta. Jakub se snažil. 19. a 16.místo bylo maximem. Třetí jezdec Ondřej Helmich jel svůj první enduro závod v kariéře. Trať zvládl bez problému. Některé měřené úseky zajel opravdu rychle. Několik pádů hlavně druhý den ho trochu přibrzdilo a dokončil závod ve třídě E1 junior na 14. a 19.místě. Na prvním podniku se sešla opravdu silná konkurence a vítězství jezdce ze třídy E2 junior v absolutním pořadí je toho důkazem. V každé juniorské kategorii nastoupilo okolo 40. Jezdců a naši se určitě neztratili. Do dalšího podniku v Rumunsku máme měsíc na přípravu a věřím v potvrzení a vylepšení výsledků dosažených v Polsku.

Děkujeme za podporu všem partnerům

S pozdravem Karel Scheder, Manažer teamu

Fotogalerie: Solarco Czech Enduro Junior Team Kolín - ME Kielce