V Moutier reprezentační trialový tým České republiky vyhrál Mezinárodní pohár Trialu národů!

01.10.2012 16:33
 
Čtyřčlenný reprezentační trialový tým České republiky ve složení Pavel Balaš, Martin Křoustek, Martin Matějíček a Jiří Svoboda se v neděli 30.9.2012 ve švýcarském Moutier skvěle dokázal prosadit mezi 19 zúčastněnými národními týmy a po 4 letech opět vyhrál Mezinárodní pohár Trialu národů.

Čeští jezdci bojovali ve dvou kolech po 18 sekcích především s Němci a Švédy na nepříjemně kluzké a místy značně rozbahněné trati v důsledku vytrvalého sobotního deště. Po prvním kole se o průběžné 1. místo dělili čeští a němečtí trialisté shodně s 20 trestnými body. Druhé kolo především díky skvělé týmové pohodě a spolupráci už bylo v duchu jedinečného excelentního výkonu českého týmu s pouhými 15 trestnými body. A jasné české vítězství s celkovými 35 body bylo na světě. Posledních 11 sekcí absolvovali naši jezdci neuvěřitelně bez jediného šlápnutí! Ostatní soupeři nad tím už jen mohli kroutit hlavami. Druhé místo nakonec získali Švédové, kteří celkem nasbírali 50 trestných bodů stejně jako třetí Němci, kteří však měli o 6 nul méně.
Celému reprezentačnímu týmu, který tvořili nejen oni čtyři neporazitelní jezdci, ale i jejich asistenti v roli výborných servismanů, patří veliká gratulace za skutečně skvělou reprezentaci českého trialu.

Pavel Jiran, předseda Svazu trialu AČR

výsledky: [ >>> ]