V sobotu 29.10.2011 se pojede v Chýnově u Tábora již XXIX. ročník atraktivních závodů motocyklů do Strmého vrchu. Tuto tradiční akci pořádá Motosport Chýnov.

25.10.2011 22:08
Na jezdce bude opět čekat 50 metrů dlouhé stoupání s technickými překážkami. Největším tahákem letošního ročníku bude premiérová účast třetího muže letošního MS v motokrosu třídy MX3 a novopečeného Mezinárodního mistra ČR Martina Michka. Vítězství v hlavní kategorii „motokros + enduro“ bude obhajovat letošní vicemistr ČR v motokrosu Petr Bartoš. Oba jezdci budou mít v den závodu také autogramiádu. Dobývat vrchol Strmého vrchu přijede též letos nejlepší Čech ze známého Erzberg Rodea Roman Körber. František Hrobský sice letos nezávodil, jako historicky nejúspěšnější účastník tohoto podniku si ale rozhodně nenechá chýnovské klání uniknout. Na startu se ale objeví též celá řada jezdců méně zvučných jmen, kteří mohou překvapit. A to je na těchto závodech vždy zajímavé.

Svou kategorii budou mít i trialisté. Kromě české reprezentační špičky v čele s Martinem Křoustkem nastoupí v této kategorii i manažer jediného českého motokrosového týmu v seriálu MS Ervín Krajčovič. Vítězství přijede obhajovat historicky nejmladší účastník dospělácké kategorie, teprve šestnáctiletý Marek Wünsch.

Třetí kategorií bude společná kategorie dětí do 15-ti let na strojích o obsahu do 85ccm. K hlavním favoritům zde bude patřit přední jezdec juniorského motokrosového mistráku Václav Chvojka z pořádajícího klubu.

Připraven je též bohatý doplňkový program. Přestávky mezi jednotlivými sériemi jízd vyplní běh dětí do vrchu, biketrialová show v podání přeborníka ČR Josefa Bigase, autogramiády Martina Michka, Petra Bartoše a Václava Chvojky. Ozval se nám i jeden nadšenec, že by zkusil exhibičně pokořit chýnovský kopec na čtyřkolce, s podobnou myšlenkou si pohrává i dlouholetý účastník MMČR v sidecarcrossu Přemysl Hájek se svým silným tříkolovým strojem. O současném stuntridingu přijde popovídat přední český jezdec Jaroslav Janovský.

Přihlášky jsou až na místě. Tréninky začínají od 9:30 hod., odpolední program pak odstartuje ve 12:30 hod.

Připraveno je též bohaté občerstvení. Po závodech je pak v sále chýnovského kulturního domu připravena diskotéka, kde bude zajištěna projekce ze závodů.

Veškeré informace ke Strmému vrchu aktuálně najdete na www.motosportchynov.cz

Za celý pořadatelský tým se s Vámi naviděnou v sobotu těší

Evžen Zadražil
ředitel závodu