Vyhlášení Mistrů v cross country - ADT CUP

20.12.2010 21:06

V páteční podvečer se do horažďovického music clubu Houba sjela domácí závodnická špička v cross country na vyhlášení výsledků letošní sezóny. I přesto, že se vyhlášení nevztahovalo na licenční kategorie motocyklů (tyto kategorie byly vyhlášeny společně s endurem v listopadu v Uhlířských Janovicích), sjelo se do Horažďovic přes 150 příznivců toho krásného sportu.
 

 

Na přivítání byla připravena zabijačková žranice – vzhledem k tomu, že díky sněhu celá řada lidí strávila na cestě více času než plánovala, vydatná bašta přišla vhod. Oficiální program začal zhodnocením letošní sezóny, která byla velmi vydařená. ADT Horažďovice uspořádali celkem osm dvoudenních závodů, kalendář pro licenční motorky byl doplněn i dvěma dvoudenními závody, které uspořádaly v Radvanicích a v Sedlčanech místní kluby. Po delší době bylo tedy závodů více než dost.
 
Během roku jsme postupně vystřídali sedm lokalit po celé republice. Pokaždé jsme se snažili připravit něco nového. Tratě se lišily svým profilem i podkladem – jednou byl závod rychlý, jindy zase technicky náročný. Během sezóny sice seriál zavítal dvakrát do Božetic, ale pokaždé byla připravena jiná trať. Náš původní záměr připravit na každý závod zcela odlišné jezdecké podmínky byl tak splněn.
Svoji pravidelnou vysokou účastí patřil tento seriál k nejobsazenějším v republice. Během osmi závodů si ve 24 kategoriích zazávodilo téměř 2000 jezdců.

 

ADT CUP 2010

U motocyklů se ve všech závodech pořádaných ADT Horažďovice představily licenční HOBBY DRUŽSTVA C, kompletní PŘEBOR ČR a bezlicenční kategorie HOBBY ADT. Kalendář pro MISTROVSTVÍ ČR motocyklů musel být vzhledem k účasti řady jezdců v závodech úrovně Mistrovství Evropy a světa kratší. A tak se vedle dvou již zmiňovaných závodů v Radvanicích a Sedlčanech představila domácí jezdecká špička jen na čtyřech dalších domácích závodech.

Licenční kategorie byly vyhlášeny společně s endurem v Uhlířských Janovicích a tak se do Horažďovice jsem jen jezdci bezlicenční kategorie HOBBY ADT.

HOBBY ADT – ABSOLUTNÍ POŘADÍ
1. Lukáš Jokl ENDURO VYSOKÁ KTM 450 167 b
2. Libor Šůš ŠPONARACING TEAM HONDA CRF 124 b
3. Michal Prokop AMS MX TEAM YAMAHA 250 117 b

HOBBY ADT – VETERÁN
1. Václav Sedmidubský ETELEXON KTM 300 190 b
2. Pavel Vojtěch MOTOTIGER TEAM GAS GAS 450 114 b
3. Jaroslav Novák ENDURO ŠKRDLOVICE KTM 450 99 b

Po slavnostním vyhlášení pokračoval program losováním tomboly, ohňostrojem, soutěžemi a volnou zábavou, která pro mnohé z nás končila až nad ránem.

Velké poděkování patří sponzorům seriálu, bez kterých bychom nedokázali odjet tak obsáhlý podnik a na tak vysoké úrovni. Jsou jimi společnosti ASP GROUP, ESSOX, RACETOOL, CREDIUM, MOTONET, ČESKÁ PODNIKATELSKÁ POJIŠŤOVNA.

Na závěrečné vyhlášení přispěli také společnosti ASP GROUP, Petr Bendarik, Jiří Vlček, HORSEFEATHERS, PROGRESS, ELIKA, DEVĚTSIL, BOHEMIA SPORT, HAPON, HOLIDAY PARK MLÁZOVY, LIBERTY VICTORY, Jana a Petr Drázdovi, Obro a Music club Houba.

Děkujeme také Autoklubu ČR, jeho činovníků, záchranné službě pana Zelinky a majitelům tratí.


Největší díky pak patří závodníkům.

Těšíme se na setkání v příští sezóně

Robert Požárek

 

Fotogalerie: